Gadda Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Ja w przyszłym roku prawdopodobnie tak jak w tym tylko raz wybiorę się do Szwecji jesienią, no chyba że zrealizuję plan i zabiorę rodzinę na letni urlop do Skandynawii to wtedy 2 razy Piotrek, jeśli chodzi o rodzinny, letni wyjazd do Skandynawii to rekomenduję Ci Bornhom. Prom o wiele tańszy niż do Karlskrony, domki w ośrodkach kampingowych tańsze, a łódź jeśli dotrzesz nad jezior Hammerso (północno-zachodni kraniec wyspy) za grosze. Co można robić? Piękne, piaszczyste plaże, poranne łowienie z brzegu Troć i belona ( także w lecie...), rejsy z portu w Allinge na dorsze. Łowi się je ok kilometra od portu, na głębokościach 30-40 m. jigując z rzutu niewielkimi pilkerami 50-60 g. Jezioro Hammerso z naprawdę ładnymi szczupakami i ogromnymi linami, które łowiłem na niewielkie rippery.Jest co zwiedzać, warto wziąć rowery - mają więcej dróg rowerowych niż asfaltu dla aut. Chcesz coś jeszcze wiedzieć pisz na priv. Pozdrawiam, Darek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Ja zagranicznych wojaży nie planuję bo i w sumie nie muszę . Planów związanych z fińską wodą jest mnóstwo. Przede wszystkim poszukiwanie nowych miejscówek na archipelagu pod kątem zębatych i okoni.Kolejnym wyzwaniem będzie troć. Poznałem ostatnio kilku zapaleńców łowiących trocie i będę miał okazję popłynąć z nimi kilka razy żeby podpatrzeć jak to się powinno robić (zapewne jeszcze w tym roku). Od przyszłego sezonu planuję również kilka wypraw na jeziora w środkowej i środkowo-wschodniej Finlandii w poszukiwaniu sandaczy. A jak jeziora to i koski a tam pstrągi i lipienie. Mam nadzieję że czasu wystarczy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Ja zagranicznych wojaży nie planuję bo i w sumie nie muszę . Planów związanych z fińską wodą jest mnóstwo. Przede wszystkim poszukiwanie nowych miejscówek na archipelagu pod kątem zębatych i okoni.Kolejnym wyzwaniem będzie troć. Poznałem ostatnio kilku zapaleńców łowiących trocie i będę miał okazję popłynąć z nimi kilka razy żeby podpatrzeć jak to się powinno robić (zapewne jeszcze w tym roku). Od przyszłego sezonu planuję również kilka wypraw na jeziora w środkowej i środkowo-wschodniej Finlandii w poszukiwaniu sandaczy. A jak jeziora to i koski a tam pstrągi i lipienie. Mam nadzieję że czasu wystarczy. Zazdrość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Ty już jesteś za granicą i to wędkarską gdzie więc miałbyś jeździć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Ja zagranicznych wojaży nie planuję bo i w sumie nie muszę . Planów związanych z fińską wodą jest mnóstwo. Przede wszystkim poszukiwanie nowych miejscówek na archipelagu pod kątem zębatych i okoni.Kolejnym wyzwaniem będzie troć. Poznałem ostatnio kilku zapaleńców łowiących trocie i będę miał okazję popłynąć z nimi kilka razy żeby podpatrzeć jak to się powinno robić (zapewne jeszcze w tym roku). Od przyszłego sezonu planuję również kilka wypraw na jeziora w środkowej i środkowo-wschodniej Finlandii w poszukiwaniu sandaczy. A jak jeziora to i koski a tam pstrągi i lipienie. Mam nadzieję że czasu wystarczy. Zawsze możesz wpaść do Polski, granicę tak czy tak przekroczysz Ja mam już bilety na 1.czerwca do Karlskrony, później nad niewielkie jezioro w południowej Szwecji na sandacze. Będzie to rewanż za 2016 r. Edytowane 12 Listopada 2017 przez slawito 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Panowie, Rozważamy wyjazd na marzec / kwiecień w okolice Karlskrony na szczupaka. Jest taka strategia aby umówić się wstępnie z kolegami na wyjazd w ale nic nie rezerwować z dużym wyprzedzeniem – obserwować pogodę i pojechać na względnie sprzyjające warunki (jeżeli bedą). Jak myślicie czy z rezerwacjami domków/łodzi w tym terminie będzie jakiś problem? Dojechać można (na około) bez promu. Czy Waszym zdaniem takie podejście jest realne od strony zorganizowania rezerwacji domu i łodzi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 W tym terminie widzę duże szanse, ale bez pośrednictwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Marzec i kwiecień - w tym terminie raczej niczego bym nie rezerwował zbyt wcześniej. Jak zima będzię długa to nie połowicie. Z dostępem domków i łodzi nie powinno być problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Ty już jesteś za granicą i to wędkarską gdzie więc miałbyś jeździć Tak ćwiczebnie proponuję Mazury... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Tak ćwiczebnie proponuję Mazury... Ćwiczyć rzuty bez ryb to można i na trawniku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 W czerwcu tego roku łowiłem z kolegą na Jezioraku sandacze-podobno akurat tego dnia nie brały A tak na poważnie to myślałem o z zlocie jerkbaita w 2018 r., więc może będę miał okazję poznać kolegów z forum i przy okazji połowić ryby.Przed wyjazdem do FIN w 2009 r. mieszkałem przez 10 lat w Olsztynie więc rejony i ich rybne możliwości znam całkiem dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Ten zlot to lepiej u Ciebie zrobić bo u nas to jedynie można się zintegrować wieczorem przy piwie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Ten zlot to lepiej u Ciebie zrobić bo u nas to jedynie można się zintegrować wieczorem przy piwie.Mi właśnie integracji brakuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Mi właśnie integracji brakuje A nam ryb . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Życie jest niesprawiedliwe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Mi właśnie integracji brakuje W niedzielę mamy spotkanie UL w Wawie nad jeziorkiem ... wpadnij! będzie klawo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 W niedzielę mamy spotkanie UL w Wawie nad jeziorkiem ... wpadnij! będzie klawo Dzięki serdeczne za zaroszenie. Nie wątpię, że bedzie klawo Niestety weekend już zaplanowany. Teraz, przed nastaniem mrozów, każdą wolną chwilę spędzam nad wodą. Na łowienie z lodu mam bana (pracuję nad tym od kilku tygodni), wieć muszę naładować akumulatorki żeby wytrzymać do kwietnia/maja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Ja mam już bilety na 1.czerwca do Karlskrony, później nad niewielkie jezioro w południowej Szwecji na sandacze. Będzie to rewanż za 2016 r. A jaki był wynik w 2016 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Raczej cienki, bo to był ujowy rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Cześć, a my jak zwykle od paru lat do Szwecji. Czy może ktoś ma jakieś przecieki o planowanej promocji ? Można liczyć na minus 50 procent od nowego roku , jak przez ostatnie dwa lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Analityk, jazda do Szwecji tym bardziej do Karlskrony na około tzn. przez Danię nie bardzo sie opłaca. Km do przejechania prawie trzy razy tyle co z przeprawa Świnoujście-Ystad. Paliwo + mosty w Danii, zmeczenie jazda, czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 fakt, ale kosztem tego zmęczenia i czasu można dostać większą elastyczność co do terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Prom pływa codziennie. I nie jedna linia a trzy rózne. Można przyjąć 6 promów dziennie. Czasami mniej. Więc nie widzę problemu w zakupie biletu na któryś z nich.A jeszcze jedna linia z Niemiec. Edytowane 24 Listopada 2017 przez darogryf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ja to bym chciał o tu: Ktoś wie co to za woda w Hiszpanii? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Cześć, a też chętnie bym był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi