Skocz do zawartości

Plany zagraniczne 2018

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

To Perchzilla Lake.

Byłem na stronce. Nie piszą niestety jaka cena za taki pakiet z guidem.

To będzie to: Pinezka

w pobliżu Embalse Ullíbarri-Gamboa, Araba, Hiszpania

https://goo.gl/maps/kxXNpV3VpHo

Poznałem po kościółku.

Edytowane przez rower26

Cena po ustaleniu warunków (ilość dni, noclegi, auto itd)  po kontakcie mailowym (formularz zgłoszeniowy) lub telefonicznym.

Joseba Angler (Spanish & English)
Phone: +34 678 31 60 99
Email: Info@perchzilla.com

Wakacje  2018 w Hiszpanii? Nie będzie problemu, żeby przekonać żonę i dzieci na wspólne wakacje ;)

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie. Na początku chciałbym wszystkim życzyć spokojnych i radosnych świąt :)

Teraz pytanko, czy ktoś z Was jeździ do Szwecji na wiosnę? Chodzi mi o majówkę. Niestety to jedyny termin, w którym mogę jechać w 2018 r. 

Czy wybierać południe ze względu na temperaturę i większą szansę, że szczupaki będą wytarte i skłonne to współpracy?

Jakich przynęt używać? Chodzi mi o wielkość. Pewnie nie ma reguły.... 

Chciałbym zapytać również o kolor wody w Szwecji. Byłem w zeszłym roku na południu i woda miała rudy kolor. Czym może być to spowodowane i czy takich wód jest tam dużo? 

Pozdrawiam

Paweł

Bywało się ;)

Majówka i jej "wydajność" szczupakowa zależna jest od tego jaka jest zima. Jaka będzie w 2018-tym? Południe Szwecji jest pewniejsze ze względu na klimat. Ważne aby szczupak był już wytarty i aktywny po tarle. W maju to wielka niewiadoma. Jeśli miał bym generalizować wielkość przynęt z nastawieniem na dużą rybę(a po takie tam jeździmy) to dla mnie 15 cm to minimum, prowadzone leniwie w zimnej wodzie. Kolory skrajne...naturalne i fluo. A najbezpieczniejsze  to perła z niebieskim grzbietem ;)

W większości znanych mi szwedzkich wód to kolor jest właśnie taki. Woda "torfowo-żelazowa" ;)

Edytowane przez BOB1

• 4 tygodnie później...

Nowy rok, nowe plany i nowe metrówki!

Tego sobie i Wam życzę i zapraszam do kontynuacji wątku Szwecja 2017 w nowym.

My w 5 osobowej grupie planujemy południe Szwecji, jakie są Wasze plany?

Uzgodnilismy ze watek Szwecja 2018 zalozy osoba ktora juz w tej Szwecji bedzie.

Plany na ten rok kontynuujemy w tym watku :)

• Like 1

Uzgodnilismy ze watek Szwecja 2018 zalozy osoba ktora juz w tej Szwecji bedzie.

Plany na ten rok kontynuujemy w tym watku :)

to jest mega parcie na otworzenie ważnego rocznego tematu z byle powodu.

Niedługo wybiorę się u siebie na bolenie albo sandacze to może mi się coś uda otworzyć ;)

A do tematu:

Boren 2018 z forumowiczami !

Edytowane przez karkoszek

Ja tam o 2018 nie myślę bo nie ma szans, już za późno. Ale szukam czegoś na 2019 i tak : 

7.07-20.07.2019 Floro (i okolice) komunikat : 

Hurry. Florø is almost full.94% booked on your dates

te same daty ale kawałek na północ

Hurry. Gurskøy, Norway is almost full.85% booked on your dates

no to może okolice Trondhaim

Hurry. Sor-Trondelag is almost full.88% booked on your dates

no to przeszukam całą północną Norwegię 

Hurry. Nordland is almost full.87% booked on your dates

Panowie zauważcie że do planowanego wyjazdu jest 1,5 roku !!! 

Cześć, a że tak spytam jakie to ryby tam ciągną ludzi ? A do tematu no cóż pewnie znowu Szwecja dwa razy . Choć tęsknię za Finlandią , ale póki co się nie układa

Tomek

Tam ludzi ciągną halibuty :) . Na razie jest wynik 4:1 dla halibutów ale możemy to uznać za remis :P. Teraz chcę zapolować na 52.jpg

• Like 1

A idź Pan...fuj! ;)

Zębacza złowił kolega na moim pierwszym wyjeździe w 2006, drewno obrobił jak pilnikiem zdzierakiem, puszkę po piwie zmiażdżył jednym kłapnięciem. Norwegowie zalecają jak się wrzuci zębacza do łódki stopy trzymać na ławce bo ryba rzuca się gryzie wszystko w zasięgu pyska. Nieostrożni rybacy i wędkarze jednym kłapnięciem mają załatwioną amputację palców bo zębacz odżywia się małżami i krabami i tymi ząbkami miażdży skorupę małży lub kraba.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

pierwsze plany na 2018 zrealizuję już w przyszłym tygodniu.

Tydzień na Morzu Czerwonym w okolicach Hurghady i Safagi z profesjonalnym przewodnikiem.

Będziemy we trzech na łodzi, optymalny skład.

Wiem z relacji, że poza GT i innymi rybami rafowymi, które są tam stałymi bywalcami, pojawiły się spore stada tuńczyków żółtopłetwych.

Wypróbuję nowopomalowane stickbaitsy  :) Dziś pakowanie sprzętu i znowu dylemat: jak to zrobić, aby zmieścić się  w limicie 20 kg + 8 podręczny.

A jeszcze dochodzi tuba z wędkami... :huh:

• Like 3