Skocz do zawartości

Plany zagraniczne 2018

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Wprawdzie zagranica od jakiegoś czasu to mój chleb powszedni ,  lecz mam plany  na wrzesień i październik . Złowić Łososia w UK  :D  Rekonesans odbył się wczoraj , keltów tam na lekarstwo , chyba  :ph34r: ,  ale rzeka daje ryby właśnie wczesną jesienią  i to ładne ryby . W międzyczasie powędkuję na innych ciurkach w poszukiwaniu dużych kropasów i innych łososiowatych .  Garbuski w rezerwie a inne drapieżniki  w zasadzie przestaję dostrzegać  ;)   Wczoraj byłem na inauguracji sezonu , właśnie za łośkiem , nic nie złowiłem   :lol:  

• Like 1

Wprawdzie zagranica od jakiegoś czasu to mój chleb powszedni ,  lecz mam plany  na wrzesień i październik . Złowić Łososia w UK  :D  Rekonesans odbył się wczoraj , keltów tam na lekarstwo , chyba  :ph34r: ,  ale rzeka daje ryby właśnie wczesną jesienią  i to ładne ryby . W międzyczasie powędkuję na innych ciurkach w poszukiwaniu dużych kropasów i innych łososiowatych .  Garbuski w rezerwie a inne drapieżniki  w zasadzie przestaję dostrzegać  ;)   Wczoraj byłem na inauguracji sezonu , właśnie za łośkiem , nic nie złowiłem   :lol:  

Mat nie wiesz ze w UK tylko springery sie licza?  :lol:  Jesienny losos to juz nie ryba  B)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Panie i Panowie, niestety życie pokrzyżowało mi plany i zmuszony jestem zrezygnować z zaplanowanego na maj wyjazdu... Może ktoś będzie chętny wskoczyć do zacnej ekipy na moje miejsce ;)

Rejon Nadre Dalelven (Hedesunda), domek 4os, dwie łódki aluminiowe z silnikami, licencja w cenie. 11-18 maja. Transport samochodem z Polski (dwie osoby z Rzeszowa i jedna z Gdańska). Koszt ok 1200zł + prom.

Możliwe 1 ew 2 wolne miejsca. Info na priv.

Dobra znajoma rodziny przeprowadziła się w zeszłym miesiącu do Uppsali i oczywiście serdecznie zaprasza. A to już tylko 50-60 km do Hedesundy :) 

Mi jeszcze w głowie zaświtał pomysł z Alandami,  rzut beretem z Turku - w sam raz na 2-3 dniowy wypad.

W końcu dojrzałem do wyjazdu muchowego - kierunek Słowenia. Może ktoś chcialy sie dołączyć do majowego ewentualnie wakacyjnego wyjazdu (wersja ekonomiczna). Z grubsza licencje 1000 zł/osoba + paliwo 500 zł / osoba + nocleg pokój lub kemping 50-100€/osoba + może przewodnik

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

W dniach 01-09.06.2018 wybieramy się na szkiery w okolicach Vasterviku. Niestety część ekipy zrezygnowała i mam do odsprzedania bilet na prom, samochód + kierowca z głównej rezerwacji. Wyjazd Gdynia – Karlskrona w Piątek 1 Czerwca o 19.30, powrót Karlskrona – Gdynia Sobota 9 Czerwca o 9.00. Taryfa Economy, koszt 500 zł. Więcej info na priv.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Uzupełniając mój wpis.

To 4 wyjazd na Ruovesi .

Maj 2015 -rozeznanie było słabo dużo drobnego szczupaka .3 sztuki 100 + i małe sandacze .Lipiec 2016 r - dużo fajnych szczupaków 90 cm ,4 metrówki ,w końcu sandacze ale max 60 cm .Czerwiec 2017 szaleństwo jeżeli chodzi o szczupaki kilka metrówek ,sandacze jak jazgarze łowimy w niewyobrażalnych ilościach w granicach 30-70cm , ale tylko jedna ryba 70 + . Wrzesień 2018 zobaczymy bo już kawałek wody znamy :)

Ja klasycznie jak co roku Finlandia Ruovesi .

Edytowane przez rothen
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

w ramach wykonanych planów na 2018 dwa tygodnie temu wróciłem z Morza Czerwonego.

Ryby fajnie współpracowały, najwięcej na poppery i stickbaity, trochę na jigging.

Bardzo fajna łódź baza z klimatyzowanymi kabinami, dobą kuchnią i dwie szybkie motorówki z przewodnikami.

6 dni mocnego poppingu, ale warto było. Tym razem wielką radość sprawiły mi tuńczyki zębate "Doggy". Największy wyholowany

miał nieco ponad 20 kg, ale taka jedna lokomotywa oceniana na 40+ lub nawet 50+ trzy razy "trącała" poppera 130 g, odprowadziła

go do samej łodzi.... Wracam po nią jesienią !post-46073-0-83480600-1529750725_thumb.jpgpost-46073-0-02457400-1529750744_thumb.jpg

Edytowane przez Muskie
  • Like 8