Bastuś z Bratko Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Chciałbym zrobić sobie całe spektrum wagowe nimf i ułożyć je w pudełku od najlżejszej do najcięższej. Potrzebuję jednak do tego wagę która podawałaby ich ciężar, nieprzekraczający jednego grama, z dokładnością 0,01g. Czy ktoś z was bawił się w ten sposób i mógłby polecić jakąś wagę, która spełniłaby moje oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 https://allegro.pl/listing?string=waga%20jubilerska%20elektroniczna&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-ele-1-1-1003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastuś z Bratko Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Bardziej chodziło mi o jakiś konkretny model. Czytałem, że tanie wagi mogą tracić dokładność na lekkich przedmiotach- takich do 0,3g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Bawiłem się w ten sposób, ale używałem wagi która ma dokładność do 0,1g.Do średnich i dużych nimf wystarczała. Do małych na pewno będzie za mało dokładna.Spróbuj polecanej przez Pavko jubilerskiej elektronicznej, choć w niskiej cenie chyba trudno znaleźć dobrą jakość. Zwróciłeś uwagę na istotny problem, o którym pisałem kilka lat temu w prasie. Wolałbym mieć w pudełku jeden wzór nimfy, ale w różnych rozmiarach i wagach, niż 200 wzorów nimf, ale w tym samym rozmiarze i o tej samej wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Hejdokładność wyższa niż 0,1 g uważam, za przesadę.Przecież na wagę nimfy głównie rzutuje hak, ołów i główka (o ile zastosowane).Co mi da wiedza czy nimfa waży, strzelam: 1,23 czy 1,26 grama?Jak rzucę okiem na nimfę to oszacuję która jest cięższa.Nie potrzeba do tego wagi.No ale można się doktoryzować jak się ma czas i ochotę :-)pzdrtomek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi